[article_title]

Read Time:1 Minute, 5 Second




Stoofvlees met rode wijn recept

Stoofvlees met rode wijn

Ingrediënten:

  • 800 gram rundvlees (in blokjes)
  • 2 uien (in ringen gesneden)
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 wortelen (in plakjes gesneden)
  • 2 stengels selderij (in stukjes gesneden)
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml bouillon (rundvlees of groente)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de blokjes rundvlees toe en bak ze aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de uien, knoflook, wortelen en selderij toe aan de pan. Bak deze groenten tot ze zacht zijn.
  4. Blus de groenten af met rode wijn en laat het geheel even sudderen.
  5. Voeg de bouillon, tomatenpuree, tijm en laurierblaadjes toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.
  6. Voeg het gebakken rundvlees weer toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Zet het vuur laag en laat het stoofvlees sudderen voor ongeveer 2 tot 3 uur, of tot het vlees mals is geworden.
  8. Proef en breng indien nodig nog verder op smaak met zout en peper.

Serveren:

Serveer het stoofvlees met aardappelpuree of gestoomde rijst. Garneer indien gewenst met verse peterselie. Het gerecht is heerlijk met een frisse salade erbij.


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next post Pittige Mexicaanse gegrilde kipfajita’s: Een heerlijk gerecht voor een gezellige avondmaaltijd!