[article_title]
Read Time:1 Minute, 5 Second
Stoofvlees met rode wijn
Ingrediƫnten:
- 800 gram rundvlees (in blokjes)
- 2 uien (in ringen gesneden)
- 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 wortelen (in plakjes gesneden)
- 2 stengels selderij (in stukjes gesneden)
- 250 ml rode wijn
- 250 ml bouillon (rundvlees of groente)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 laurierblaadjes
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olie
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de blokjes rundvlees toe en bak ze aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Voeg de uien, knoflook, wortelen en selderij toe aan de pan. Bak deze groenten tot ze zacht zijn.
- Blus de groenten af met rode wijn en laat het geheel even sudderen.
- Voeg de bouillon, tomatenpuree, tijm en laurierblaadjes toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.
- Voeg het gebakken rundvlees weer toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper.
- Zet het vuur laag en laat het stoofvlees sudderen voor ongeveer 2 tot 3 uur, of tot het vlees mals is geworden.
- Proef en breng indien nodig nog verder op smaak met zout en peper.
Serveren:
Serveer het stoofvlees met aardappelpuree of gestoomde rijst. Garneer indien gewenst met verse peterselie. Het gerecht is heerlijk met een frisse salade erbij.