De Hemelse Smaak van Italiaanse Gehaktballetjes in Tomatensaus!

Read Time:1 Minute, 24 Second




Italiaanse Gehaktballetjes in Tomatensaus

Italiaanse Gehaktballetjes in Tomatensaus

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 50 gram paneermeel
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • Handvol verse basilicumblaadjes (fijngehakt)
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 theelepel suiker
  • Handvol verse basilicumblaadjes (fijngehakt)

Bereidingswijze:

  1. In een grote kom meng je het rundergehakt, paneermeel, Parmezaanse kaas, knoflook, basilicum, zout en peper. Kneed alles goed door elkaar totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  2. Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel. Dit kun je gemakkelijk doen door een beetje gehakt in je handpalm te nemen en er balletjes van te rollen ter grootte van een walnoot.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in de pan tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
  4. Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg ze op een bord. Zet ze even opzij terwijl je de tomatensaus bereidt.
  5. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak ze tot ze zacht en glazig zijn. Voeg dan de tomatenblokjes en suiker toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  6. Laat de saus sudderen op laag vuur totdat deze iets is ingedikt, ongeveer 10 minuten. Roer af en toe door zodat de saus niet aanbrandt.
  7. Voeg de gehaktballetjes weer toe aan de pan en laat ze nog 10-15 minuten sudderen totdat ze gaar zijn en de saus goed is ingedikt.
  8. Strooi de fijngehakte basilicumblaadjes over de gehaktballetjes en saus en roer voorzichtig door.
  9. Serveer de Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met spaghetti of als een sandwich met geroosterd brood. Buon appetito!


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Pittige Mexicaanse gegrilde kipfajita’s: Een heerlijk gerecht voor een gezellige avondmaaltijd!
Next post Pak uit met een smaakvolle Aziatische varkenshaas met roerbakgroenten!